De meest gestelde vragen aan Tekstbureau de Schrijfkameleon

Wat voor diensten levert een tekstschrijver precies?

Goede vraag, copywriter of tekstschrijver zorgt bij veel mensen nog voor een groot vraagteken. Ik vertaal het wel specifiek naar wat ik als tekstschrijver doe. Ik lever allerlei teksten. Door mijn jarenlange ervaring in het onderwijs kan dit voor scholen en peuterspeelzalen zijn. Denk aan het finetunen van een ondersteuningsprofiel, of een schoolgids en jaarplan pakkend voor ouders te schrijven.

Maar daarnaast schrijf ik ook teksten voor bedrijven en particulieren die niets met het onderwijs te maken hebben. Zo maak en schrijf ik:

 • een vacature omschrijving om je nieuwe personeelslid te werven
 • nieuwe content voor op je website.
 • een flyer om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten.
 • wekelijkse blogs voor je bedrijf of site. Wist je dat wekelijks nieuwe blogs plaatsen, zorgt voor een hogere ranking op Google én je meer nieuwe klanten oplevert?
 •  het persbericht waardoor een redactie ermee aan de slag gaat.
 • categorie teksten voor je webshop.
 • advertentie teksten voor je producten of diensten.
 • hulp nodig bij het schrijven van je boek? Ik lees en schrijf met je mee.
 • wil je hulp bij het maken van je verslagen? Dan kan ik deze voor je nalezen en aanscherpen.

Waarom rekent de ene tekstschrijver per woord en de ander per uur?

Er zijn tekstschrijvers die per woord rekenen. Stel dat een tekstschrijver per woord €0,05 cent rekent. Dan kost een tekst van 1000 woorden je €50,00. Het voordeel? Je kunt van tevoren het aantal woorden afspreken, zodat je de prijs helder hebt. Het nadeel? Een tekstschrijver kan veel zinloze bladvulling geven, om zo meer woorden te schrijven. Dan heeft deze meer inkomsten. Alleen komt dit de pakkende boodschap van de tekst niet ten goede..

Tekstschrijvers die per uur rekenen, dat zijn er ook veel. Er is een groot verschil. Tekstschrijvers die €25 vragen of €125. Van tevoren zullen professionele tekstschrijvers vaak een offerte uitbrengen. Zoveel uur werk en dat kost dit. Dan weet je waar je aan toe bent. Een goede tekstschrijver is je investering altijd waard.

Wat is de werkwijze van Tekstbureau de Schrijfwijze?

Tekstbureau de Schrijfkameleon werkt allereerst met een intakegesprek. Dit is GRATIS en vrijblijvend. In het gesprek breng ik je wensen scherp in beeld. Daarna kun je bepalen of je een samenwerking aan wilt gaan.

Gaan we een samenwerking aan? Super tof! Aan de hand van je wensen maak ik een offerte op mijn uurtarief.

Daarna is het tijd voor mij om lekker aan de slag te gaan. Ik stuur je naast de offerte ook een planning. Daarbij maak ik onderscheid tussen spoedklussen, wekelijkse en maandelijkse klussen. Het tarief is bij spoedklussen ook wat hoger, er komt 30% extra bij.

Als de tekst af is, verstuur ik deze naar je. Iedere klant vraag ik om feedback. Ik werk met twee feedbackrondes. Als tegenvraag zou ik willen vraag of je binnen 10 werkdagen op mijn versie wilt reageren. Dit zodat de tekst nog vers in mijn geheugen ligt en we snel de punten op de i kunnen zetten.

Een blije opdrachtgever is een tevreden Schrijfkameleon!

Hoe snel kun je teksten opleveren?

Dit ligt aan wat de opdracht is. Een website tekst van 30.000 woorden vraagt meer werk als een categorie tekst van slechts 500 woorden. Voor spoedklussen kun je me het beste even appen of bellen( 06-27834873) of mailen ( info@tekstbureaudeschrijfkameleon.nl).

Kunnen we iets aan de prijs doen?

Een tekstschrijver is een investering, dat snap ik. Het levert je ook veel op. Goede teksten, meer bezoekers, een site die beter gevonden wordt. En ook heel belangrijk: tijdsbesparing.

Net als andere ondernemers heb ik ook te maken met de Belasting die ik af moet dragen, verzekeringen, een boekhouder die betaalt wil worden en andere kosten. Er is echter wel iets te doen aan een voordeliger tarief.

 • Zorg voor een heldere, duidelijke briefing. Denk bijvoorbeeld aan welke opbouw je wenst, welke woorden je terug wilt laten komen.
 • Het scheelt mij in research als je zelf met goede bronnen aankomt, waar ik informatie uit kan halen. Uiteraard doe ik daarnaast ook altijd zelf nog research. 

Een langdurige samenwerking aangaan heeft een voordeligere prijs. Voor mij is het fijn omdat ik zo meer zekerheid heb. En voor de opdrachtgever is het tarief gunstiger.

Wat is het uurtarief van Tekstbureau de Schrijfkameleon?
Ik werk met een uurtarief van €70. Dit is inclusief research en gratis intakegesprek. Tarieven van een blog abonnement zijn voordeliger als 1 enkele blog schrijven.
Je krijgt van mij altijd een offerte. Ik weet door mijn ervaring goed in te schatten hoeveel tijd ik nodig heb voor het uitwerken van de opdracht.

Wat als er meer tijd nodig voor de opdracht blijkt?

Tja, dan is het pech voor mij. Ik hou me namelijk aan mijn woord en de offerte. Meer uren werk, komt dus niet op jouw financiële bordje terecht.

Tips voor de opdrachtgever

 1. Een langdurige samenwerking biedt veel voordelen. Geen gezoek meer naar een betrouwbare tekstschrijver. Weten dat je op de ander kunt bouwen. En vooral: niet bang hoeven zijn dat jouw onderwerpen en teksten bij de concurrent belanden.
 2. Denk eens aan het afnemen van een blog abonnement. Wekelijks of maandelijks. 1 keer per week of meerdere keren. Zie hiervoor de pagina: Tarieven

Kun je ook naar ons op locatie komen?

Dat kan zeker. Ik kan op afspraak komen. Hiervoor reken ik wel rijkosten (0,19 cent per kilometer)

Staat jouw vraag er niet tussen? Contact me dan persoonlijk!