Diensten van Tekstbureau de Schrijfkameleon

Je kunt bij mij terecht voor alle diensten op het gebied van tekst: van methode ontwikkeling, redigeren, blogs, interviews afnemen en artikelen schrijven tot vertaling. Zoek je een redacteur voor educatieve content of een lesontwikkelaar? Ik ben fan van creatieve opdrachten bedenken of werken met casussen in de tekst. Alles om de vertaalslag te maken naar een begrijpelijke en vlotte tekst. En wil je een schoolplan in één dag samengevat in de taal van jullie team? Daar heb ik ook ervaring mee.

Behalve voor het onderwijs, schrijf ik ook levensverhalen van mensen op. En een maatschappelijk initiatief onder de aandacht brengen? Ook dat is iets wat ik geregeld doe, voor het Brabants Dagblad bijvoorbeeld.

Blogs schrijven

Ik heb ruime ervaring met het aanleveren van meerdere blogs per week. Voor meerdere klanten en onderwijsvormen. Zo ben ik ghostwriter voor coaches, schrijf ik voor Noordhoff Start, Onderwijs van Morgen, Wijzer over de Basisschool, het Praxis bulletin én uitgeverijen. Mijn klanten zijn gevarieerd. De meeste blogs zijn rond de 1000 woorden en hebben naast inhoud, ook de bedoeling om praktische tips te geven. Informeren, overtuigen, neutraal geschreven of juist je bezoekers wijzen op een mooi onderwijsproduct of nieuwe visie? Het kan allemaal!

We kunnen samen afspreken hoeveel blogs je per week nodig hebt. Als je meerdere blogs per week nodig hebt, kan ik een aantrekkelijk tarief rekenen, in de vorm van de blogbundel. Stuur me gerust via Contact een berichtje voor meer informatie.

Methode ontwikkeling

Iets wat ik met veel plezier doe, is het ontwikkelen van nieuwe lesmethoden. Ik werk geregeld mee aan methoden voor het basis- en beroepsonderwijs. Daar vertel ik je graag meer over in een persoonlijk gesprek, om voor de bewuste uitgeverij hier niet teveel weg te geven ;). Feit is dat anderen teruggeven dat ik snel en vakkundig werk.

Website teksten schrijven

Website teksten die actueel zijn, dát is wat bezoekers willen. Heb je een paar jaar geleden een prachtige website gemaakt en zijn de teksten nu aan vernieuwing toe? Wil je als school onderscheidend zijn of ouders beter informeren? Dan kan Tekstbureau de Schrijfkameleon je helpen. Ik herschrijf, schaaf en bevraag je  net zolang tot de website weer actueel van tekst en toon van is.

Interviews afnemen

Iemand interviewen en zo een bijdrage voor in de krant maken of je bedrijfsverhaal vertellen? Ik heb ruime ervaring in interviewen.  

Onderwijskundige diensten:

  • Educatieve lessen ontwikkelen.
  • Het (her)schrijven van bestaande lesmethodes.
  • Het ontwikkelen van nieuwe trainingen of thuisstudies.
  • De website of schoolgids tekstueel (her)schrijven.
  • Het plaatsen van nieuwe berichten op de schoolsite.
  • Een nieuwsbrief samenstellen voor externe contacten of voor ouders.
  • Brochures ontwerpen om ouders uitleg te geven over de werking van passend onderwijs (of andere gerelateerde onderwerpen).

Ghostwriter

Ik werk ook als ghostwriter. Ik schrijf voor meerdere klanten blogs en artikelen. Deze worden vaak op LinkedIn en de website geplaatst door de klant zelf. Momenteel werk ik ook aan twee boeken als ghostwriter. Met als verbindende factor: allemaal gaan ze over het onderwijs en maatschappelijke kwesties.


Ben je op zoek naar één van deze diensten? Wat leuk, ik ga graag mee op verkenning daarin. Neem vrijblijvend eens contact met me op!