Tekstschrijver onderwijs, primair, VO en hoger (beroeps)onderwijs

In 2009 kwam ik vers van de Pabo af. Met een onderbouwspecialisatie en de minor zorg, werd het solliciteren geblazen. De banen lagen niet voor het oprapen en wat was ik blij toen ik op twee scholen kon werken. Na een half jaar kon ik fulltime aan de slag op de school waar ik ook mijn LIO volbracht had.

Het onderwijs is heerlijk. Ik heb ruim acht jaar in het fase onderwijs gewerkt. Zo draaide ik ruim acht jaar fase 4/5, te vergelijken met de tweede helft van groep 2 en het eerste half jaar van groep 3. Afgewisseld met enkele jaren fase 5/6 of 6/6+. Inderdaad, groep 3 en fase 6+ staat voor een half jaar extra verdieping op groep 3 niveau.

Al die jaren bleef het kriebelen om meer te kunnen doen voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Hierop besloot ik om intern begeleider te worden. Een geweldig mooi vak, deze jaren hebben mij veel geleerd over passend onderwijs, het belang van een goede (ouder)communicatie en het meekrijgen van een team in het realiseren hiervan.

Naast het onderwijs is schrijven iets wat me veel plezier en kennis brengt. Begonnen als gastblogger, kwamen er al snel opdrachten voor Noordhoff, Malmberg, samenwerkingsverbanden en opleidingen op mijn (schrijf)pad.

Om hier optimaal voor te gaan en al mijn energie en kennis te steken in het schrijven, ben ik in juli 2022 uit loondienst gegaan als leerkracht. Nu werk ik fulltime als freelancer én kan ik nog steeds meewerken aan goed en passend onderwijs.

Door:

  • Begrijpelijke teksten maken die voor ouders en professionals te volgen zijn.
  • Mijn kennis te verspreiden door mee te schrijven aan studieboeken voor opleidingen (zo werk ik nu mee aan de beroepsopleidingen van pedagogisch professional en onderwijsassistent)
  • Het ontwikkelen van een thuisstudie over intern begeleider en hoogbegaafdheid.
  • Interviews af te nemen met maatschappelijke impact over het onderwijs.
  • Blogs te schrijven over het onderwijs en opvoeding voor Wijzer Over De Basisschool.
  • Teksten te ontwerpen voor op schoolwebsites en in brochures naar ouders.

Op zoek naar iemand die zowel de praktijk – als theorie bij elkaar brengt? Stuur me gerust een berichtje voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *